Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Sze2020Nov25

2009. Október 09., Péntek 19:53

Magyarországi falú-rombolás összefoglalása

Írta:  Plósz Sándor
Értékelés:
(13 szavazat)
Azután jött 88-89. Mi történt. Semmi. A tsz elnök privatizált, a párttitkár privatizált, a jövevény agronómus privatizált, az ex pénzügyminiszter privatizált, szürke-marhát lopatott, stb. A kisbirtokos aki a tszben volt, visszakapta földjét, most küszködik. A gazda, a földbirtokos akit elűztek földjéről, továbbra is kisemmizettként él valahol,- és várja a rendszerváltást.

 

Bűnök, 1945-2009. Az eredményesnek tűnő magyarországi falú-rombolás összefoglalása
Apáinktól, őseinktől örökölt tulajdon teremti meg a szolidaritást.

 -. Az 1945-ös földosztással a falú inkább megerősödött, mint gyengült, mert a falusi földnélküli szegények földhöz jutva, a gazdatársadalomhoz húzott - és ők, részt és helyet adtak nekik a köztulajdonból, (közbirtokosság). A földbirtokos és nagygazda réteg megtartotta vezető és patronáló helyét a falú világában. A Hangyát, a termelő és értékesítő szövetkezetet a hatalom megszüntette. Jött a beszolgáltatás.
-. 1949-52 között megszűnt a birtokos és gazda réteg, a falút felforgatták, a gazdákat és birtokosokat elűzték, kitelepítették.
Gyakorlatilag megszűnt a közbirtokosság működése.

"Jogilag" a hatvanas években szüntették meg többségében a tszesítés befejezéseként.
Az egyik utolsó, a tihanyi falú közbirtokosságát a természetvédelemnek nevezett tevékenység szüntette meg a hetvenes évek elején, evvel feltette a keresztet Tihany értékeinek megvédésére, közösen a Balaton védelemnek nevezett pusztítással.
(Megszüntették a legeltetést, a gejzírmezőt és a gyepes területeket elfoglalta a mindent betakaró tüskés bozót, természetesen mindazokat, amelyeket nem telepítették be a geológiai értékeket véglegesen elpusztító tájidegen feketefenyővel. (Mint Magyarország,  és Tihany első tájrendezési tervének készítője, megrendelés esetén vezetést tarthatok, a terv és a pusztítások bemutatására.)
A Közbirtokossági tulajdonok, azok felszámolási iratai a megyei levéltárakban megtalálhatók. A tulajdon helyreállítását a tényleges eredeti (nem betelepültek) falú-közösségnek, a tulajdonosoknak kell felajánlani.
Mindez megteremti a gazdaságos és hagyományos falusi lét, az állattartás, energia-, erdő- és rét-legelőgazdálkodás, stb. modernizálásának feltételeit. Úgy, mint Erdélyben van és régen mindenütt volt. A falúnak a közösségnek is lesz vagyona a közös dolgokra. Nem kell a mindenkori kormányoktól könyörögni.
Ez a civil szféra modernül, - a közösség a tulajdonával.
 
Vissza kell térnünk az 1949-52-es időszakhoz, mert ez a kor és az 57-60-as évek a falú teljes tönkretételét a totális falú-rombolást biztosította.
1949-52. között a magyar vidéket is tönkretette a prolik diktatúrája. Először a földbirtokosok és gazdák valós és képletes gyilkolásával, elűzésével, kitelepítésével, majd a padlássöprések végleg megszüntették a létalapot a reményt, a nagycsaládi módban élőknek. Városba, iparba, prolinak űzték el a földművest, a kereskedőt, a földbirtokost. Ebben az időben voltak a három-négy nyelven beszélő utcaseprők divatban.
A Forradalom reménysugarát a falún is a megtorlás követte. Pufajkások grasszálása, fizikai terrorja félelmet terjesztett. Minden megdermedt. Ezt követte a durva tszesítés a falú elprolisítása tsz elnökökkel és párttitkárokkal, idegen jövevényekkel.
 
Azután jött 88-89. Mi történt. Semmi.
A tsz elnök privatizált, a párttitkár privatizált, a jövevény agronómus privatizált, az ex pénzügyminiszter privatizált, szürke-marhát lopatott, stb.
A kisbirtokos aki a tszben volt, visszakapta földjét, most küszködik. A gazda, a földbirtokos akit elűztek földjéről, továbbra is kisemmizettként él valahol,- és várja a rendszerváltást.
A közösség és így-úgy választott elöljáróik gazsulálnak a mindenkori kormányoknál a "civil szféra és kezdeményezés", a falú működésének pénzéért.
Már csak apáik meséjéből tudják, mi volt régen. A Hangyáról meg azt hiszik, rovar volt, csak lepermetezték, mert csípett.
 
Ide kell a rendszerváltás, a még rendezhető tulajdon rendezése, a privatizátorok elhajtása, a jóhiszeműek "kárpótlása" úgy, - ahogy szerezte orgazda vagyonát. (Profitját a húsz év alatt megtermelte.)
A nemzet piramisának alapjainak szövétnekét szétverték, gazdasági struktúráját lerombolták, amelyet a mai napig nem segítettek, regenerálódni.
 
Itt kell kezdeni az újraépítkezést! Apáinktól, őseinktől örökölt tulajdon teremti meg a szolidaritást.
Sürgős a teendőnk, mielőtt még, a "föld szabad forgalma" megkezdődik!
2009-10-09
Plósz Sándor

-------------------------------------------

U.I.

Az utóbbi időszak pusztításai kimaradtak, nem a fontosságuk lebecsülése miatt, de már így is átlátszó nagyon a szándék. Lassan néhány falúban már tolmácsra van szüksége a magyarnak. Azért az újabbakat is elmondjuk, mint a posták bezárása, az iskolák bezárása, a tömegközlekedés eltávolítása, a nyílt és eldugott szándékok.
De ezek, már csak hab, a tortán.


 

Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
(Melczer Lajos, 2009.10.16 10:44)

Üdv. Neked Kedves Sándor!
Úgy gondolom: Ha a kormányváltáskor nem az történik ami 1945-ben azaz teljes államosítás, akkor kezdődik majd a foltozgatás, kerülgetése a haszonleső "idegeneknek" és semmire sem fogunk menni. Egy olyan kormányra van szükségünk, amely a Nemzet kormánya és nem az újgazdagok és "honfoglalók" kiszolgálója!
Tisztelettel:ML.

Válasz

Megjelent: 34528 alkalommal Utoljára frissítve: 2011. Október 18., Kedd 07:08

Hozzászólások  

 
huncutka
#1 VÁ: Magyarországi falú-rombolás összefoglalásahuncutka 2012-09-05 09:23
A település rombolás most is gőzerővel folytatódik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 67.2%Austria 1.3%
United States 5.7%Canada 1%
Romania 4.9%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.9%
Russian Federation 2.7%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
United Kingdom 1.9%Australia 0.2%
Norway 1.5%Italy 0.1%
Serbia 1.3%Spain 0.1%

Today: 790
This Week: 3087
Last Week: 7754
This Month: 27423
Last Month: 21831
Total: 2528778

Belépés