Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

K2020Nov24

2019. Július 17., Szerda 15:20

Nincs bizonyíték az ember okozta éghajlatváltozásra

Írta:  ujvilagtudat
Értékelés:
(21 szavazat)
Egy finn kutatócsoport által végzett új tanulmány kevés bizonyítékot talált az ember által létrehozott éghajlatváltozás eszméjének támogatására. A tanulmány eredményeit nem sokkal később japán kutatók is megerősítették.

Egy finn tanulmány szerint "gyakorlatilag nincs" bizonyíték az ember okozta éghajlatváltozásra

A múlt hónap végén megjelent, "Nincsenek kísérleti bizonyítékok a jelentős antropogén klímaváltozásra" című tanulmányban a finnországi Turku Egyetem tudóscsoportja megállapította, hogy a jelenlegi éghajlati modellek nem veszik figyelembe a felhőfedések globális hőmérsékletre gyakorolt hatásait, ami az emberi eredetű üvegházhatású gázok hatásának túlbecslését okozza. (1)

A hivatalos szervek, például a Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) által használt modellek "nem tudják megfelelően kiszámítani a megfigyelt globális hőmérsékletben lévő természetes összetevőt," mondta a tanulmány, és hozzátette, hogy "a felhők erős negatív visszacsatolása hiányzik" a modellekből.

A felhőfedési tényező és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának figyelembevételével a kutatók megállapították, hogy az emberiség egyszerűen nem sok hatással van a Föld hőmérsékletére.

 "Ha figyelmet fordítunk arra, hogy a megnövekedett CO2 koncentráció csak kis része antropogén, fel kell ismernünk, hogy az antropogén klímaváltozás a gyakorlatban nem létezik."

A tanulmány szerzői kemény különbséget tesznek az éghajlati tudósok által az IPCC-nél kedvelt modell és a valódi bizonyítékok között, amely szerint "A számítási eredmények nem tekinthetők kísérleti bizonyítéknak," megjegyezve, hogy a modellek gyakran ellentmondásos következtetésekhez vezetnek.

A tanulmányban bemutatott bizonyítékokat figyelembe véve a finn csapat összefoglalta a következtetéseket és megállapította, hogy "gyakorlatilag nincsen antropogén klímaváltozás," hozzátéve, hogy "főként az alacsony felhők szabályozzák a globális hőmérsékletet."

Az eredmények nagymértékben ellentétesek számos környezetvédő, köztük az amerikai törvényhozók, mint például Alexandria Ocasio-Cortez állításaival, akik nem csak azt hangoztatják, hogy az éghajlatváltozás azonnali fenyegetést jelent a bolygóra nézve, hanem hogy nagyrészt ember okozta jelenség.

A Kobe Egyetem japán kutatói hasonló eredményre jutottak, mint a Turku Egyetem csapata, és egy július elején megjelent tanulmányukban megállapították, hogy a felhő lefedettség "esernyőhatást" hozhat létre, amely megváltoztathatja a hőmérsékletet a jelenlegi modellezés által nem tapasztalt módon. (3)
 
 
 
Megjelent: 732 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 67.3%Austria 1.3%
United States 5.6%Canada 1%
Romania 4.9%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.9%
Russian Federation 2.7%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 1.9%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.2%
Norway 1.5%Italy 0.1%
Serbia 1.3%Spain 0.1%

Today: 486
This Week: 1595
Last Week: 7754
This Month: 25931
Last Month: 21570
Total: 2527286

Belépés